WELK ONDERWIJS BIEDEN WIJ?

Je kan bij ons op school terecht met minimaal een mavo advies. Er zijn vijf soorten brugklassen. Je kan naar een mavo/havo-, havo/vwo- of een vwo-brugklas. Daarnaast hebben we aparte havo/vwo tto brugklas en vwo tto brugklas. Het advies van de basisschool bepaalt in welke brugklas je komt. Doordat wij dakpanbrugklassen én een havo/vwo 2 brugklas hebben, heb je de tijd om te groeien en uit te komen bij het niveau dat het beste bij je past. 

TWEETALIG ONDERWIJS

Je kan op het Rembrandt College kiezen voor tweetalig onderwijs en dat maakt onze school uniek in de regio. Je volgt minstens de helft van alle lessen in het Engels. Hiervoor gebruiken we het Cambridge programma en de Content and Language Integrated Learning lesmethode. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan wereldburgerschap en persoonlijke ontwikkeling binnen de lessen. Door extra activiteiten en projecten leer je met een open blik over grenzen heen te kijken. In het brugklasjaar ga je naar Canterbury in Engeland om ondergedompeld te worden in de Engelse taal en cultuur.

Ontdekkend leren

Op het Rembrandt College weten we dat een keuze maken niet
altijd makkelijk is. Soms wil je nog niet meteen beslissen, maar eerst nog veel
proberen en ontdekken. Bij ons kan dat. Zo krijg je in de onderbouw
afwisselend alle creatieve vakken (drama, muziek en beeldende vorming).
Bij O&O verdiep je je in een vraag of probleem van een opdrachtgever. Door te onderzoeken en te ontwerpen werk jij samen met je team aan een oplossing. 
Daarnaast werken we met een 80 minuten flexrooster, waarin je kan ontdekken wat jouw talenten zijn.

Flexrooster

Het 80 minuten flexrooster bestaat uit gewone vaklessen en uit flexuren. Deze flexuren mag je zelf indelen. Je kan kiezen uit ondersteuningsflex (extra uitleg), plusflex (talenten ontdekken) en werkflex (zelfstandig werken). Voorbeelden van plusflex zijn: koken, dans, robotica, voetbalschool, technologie, etc. 

Talent- en topsportbegeleiding

Het Rembrandt College biedt ook talent- en topsportbegeleiding aan. Wij vinden het belangrijk dat het halen van een schooldiploma samen kan gaan met het op hoog niveau uitoefenen van een sport- of kunstvorm. 

LAPTOPS

Je werkt op het Rembrandt College met zowel boeken als een eigen laptop. De digitale methodes van de verschillende vakken bieden extra oefeningen en/of uitdaging. Jouw laptop gebruik je op school tijdens de lessen en thuis voor je huiswerk.

BRUGKLAS 

Wij nemen in de brugklas uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen. Voor de zomervakantie maak je al kennis met je klasgenoten en je mentor. In de eerste week van het nieuwe schooljaar organiseren we allerlei sportieve en creatieve activiteiten in en rondom de school. Je krijgt een persoonlijke mentor, die ervoor zorgt dat je snel je draai vindt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je goed leert leren. We hebben verschillende manieren om je hierbij te helpen, zo leer je bijvoorbeeld plannen met behulp van een (Plenda) agenda en bieden we huiswerkondersteuning binnen school aan.

Ervaar het zelf

Wij kunnen het natuurlijk allemaal heel mooi opschrijven, maar het is veel belangrijker dat je het zelf komt ervaren. Kom langs op onze Open Dag op vrijdag 7 februari 2025 en ontdek zelf hoe het er op het Rembrandt College aan toe gaat. We zien je graag!