BRUGKLAS

Onze brugperiode duurt twee jaar en daar leggen we de basis voor een fijne en gezellige schooltijd. We hebben namelijk alle tijd om er voor te zorgen dat jij op de juiste plek terecht komt. Wat de beste brugklas voor jou is, wordt bepaald door het advies van de basisschool. Als je op Oscar Romero start, kom je in een mavo-, mavo/havo-, havo-, havo/vwo- of vwo-brugklas. Naast het opdoen van kennis helpen wij ook bij het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden. Dit gebeurt tijdens de KIC-lessen (Kracht in Controle). Tijdens de mentorlessen besteden we ook aandacht aan studievaardigheden en leerstrategieën. 

VRIENDELIJK, VERANTWOORDELIJK EN VEILIG

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt in onze school, daarom hebben we “Handig Gedrag” beschreven. We vinden het belangrijk dat we vriendelijk met elkaar omgaan en verantwoordelijkheid nemen voor onszelf. Daardoor ontstaat een veilig schoolklimaat.

Kunst-, Sport- of Technologielijn.

In klas 1,2 en 3 kan je  kiezen voor een Lijn, dan krijg je twee extra lessen per week in Kunst, Sport of Technologie.  Die lessen zijn verdiepend en uitdagend, er komen andere technieken en sporten aan bod dan in de gewone lessen. Je hoeft er niet goed in te zijn, je moet het alleen doen als het leuk vindt. In de Kunstlijn gaat het om het beleven van diverse kunstvormen. In de Sportlijn leer je onder andere goed schaatsen. En bij de Technologielijn bouw je robots en zelfs een skelter!

Kracht in Controle

Kracht in Controle is een lesprogramma dat in alle brugklassen wordt gegeven. De lessen gaan over jezelf, je talenten en kwaliteiten ontdekken, over rekening met elkaar houden en over groepsdynamiek. Vanuit KIC zijn er schoolbrede afspraken gemaakt over welk "Handig Gedrag" we belangrijk vinden in onze school.

DE iPAD

Als je kiest voor onze school heb je een iPad nodig, voor een aantal lessen kan je daarin je lesstof vinden. Voor sommige vakken, zoals Engels, heb je helemaal geen boek. Soms heb je naast de iPad ook een boek nodig.  Huiswerk maken doe je ook veel op je iPad. De docent kan dan goed zien hoe je werkt en kan je snel helpen met schoolse zaken.

HIGHLIGHTS OSCAR ROMERO

  • onze brugperiode duurt twee jaar
  • je hebt een mentor die voor je klaar staat
  • de Oscarsfeer die een begrip is onder leerlingen
  • je kan kiezen voor de Kunstlijn, Technologielijn of Sportlijn als uitdagende aanvulling op ons onderwijs 
  • we bieden veel maatwerkmogelijkheden
  • we zijn een Gezonde School


Inschrijvingsprocedure

Aanmelden kan tot en met 31 maart 2025.
Op de website https://oscarromero.nl/nieuwe-leerlingen/ is het aanmeldingsformulier te downloaden.