Midden in het Boerhaavedistrict
Je vindt Beroepscollege Leystede midden in het Boerhaavedistrict, om de hoek van het Visser ’t Hooft Lyceum en het Bonaventura Lyceum. In het moderne gebouw bieden we alle faciliteiten die het onderwijs van nu vraagt, zoals een mediatheek, leerpleinen en toegang tot boeken, laptops en audiovisueel materiaal.
Juniorcollege
Beroepscollege Leystede groeit. Daarom zijn we gestart met het Juniorcollege Leystede: een kleinschalige en overzichtelijke locatie waar brugklassers in een vertrouwde omgeving les krijgen. Dit versoepelt de overstap vanaf de basisschool en versterkt de band met het kleine aantal verschillende leerkrachten.
Kleine school, veel aandacht
Met ongeveer 600 leerlingen is Beroepscollege Leystede een kleine school. We vinden het belangrijk dat iedere leerling voldoende aandacht krijgt. Daarom zitten in iedere klas maar ongeveer 20 leerlingen en krijgt iedere leerling een eigen mentor, met wie ze regelmatig een een-op-eengesprek hebben. Zo krijgt iedere leerling de juiste ondersteuning om goed te kunnen leren.
Duurzaamheid als schoolvak
We besteden veel aandacht aan duurzaamheid en willen dat onze leerlingen ook later op een gezonde aarde leven, die nog generaties lang meegaat. Daarom krijgen alle leerlingen bij ons het vak Duurzaamheid. Het vak is opgedeeld in thema’s, zoals schone energie, hergebruik van afval, gezond leven en omgaan met geld. Samen bedenken leerlingen wat ze in hun eigen leven kunnen veranderen voor een gezondere wereld. Dat maakt het vak extra leuk.
Veelbelovende toekomst
Onze school biedt leerlingen een veelbelovend toekomstperspectief. Dat komt door de praktijkvakken, maar ook door de mogelijkheden om stage te lopen bij bedrijven, een vak op een hoger niveau te volgen of een extra vak te kiezen. Veel leerlingen doen dit al, en met succes.
Praktijkvakken
Op Beroepscollege Leystede hebben we maar liefst vier praktijkvakken. We hebben die in beroepsrichtingen waar veel vraag naar is op de arbeidsmarkt. In de onderbouw krijgen leerlingen proeflessen bij de praktijkvakken.
Beroepsrichtingen
Economie en Ondernemen (E&O)
Hoe run je een bedrijf en wat komt daar allemaal bij kijken? Dat ontdekken leerlingen bij E&O. Van administratief en secretarieel werk tot logistiek en marketing: het komt allemaal aan bod. De leerlingen maken kennis met verschillende bedrijfsvormen en leren over reclame, goederenstromen, omgaan met klanten, planning en digitale systemen.
Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)
Een etentje, vakantie of dagje weg: we gaan er graag op uit in onze vrije tijd. Bij HBR verkennen leerlingen de levendige vrijetijdsindustrie, de horeca en de toerisme- en evenementenbranche. Ze gaan onder andere koken, bakken en evenementen organiseren. Dat geeft ze een goede voorbereiding op bijvoorbeeld de hotelschool, een koksopleiding of opleiding vrijetijdsmanagement.
Produceren, Installeren en Energie (PIE)
Bij PIE komen metaal-, elektro- en installatietechniek samen. Leerlingen gaan aan de slag met robots en computers, maar leren ook metaal buigen, frezen en lassen, en werken met verschillende productiematerialen en -machines. Dat geeft ze een stevige basis voor een succesvolle carrière als elektricien, onderhoudsmonteur of technisch specialist op een ander gebied.
Zorg en Welzijn (Z&W)
Z&W gaat over de thema’s fysieke gezondheid, leefstijl en verzorging. Leerlingen ontdekken hoe het werk van een doktersassistent, verpleegkundige of sportinstructeur eruitziet. Ook ervaren ze in de praktijk of het beroep van kapper of schoonheidsspecialist iets voor ze is. Leerlingen met veel geduld en aandacht voor anderen zitten hier helemaal op hun plek.