PRINSENLAAN

Thorbecke Prinsenlaan is een mavo-, havo- en vwo-locatie met ruim 900 leerlingen. De leerlingen in leerjaar 1 en 2 hebben op de bovenste verdieping een eigen afdeling Thorbecke Junior genaamd! Je krijgt hier twee jaar de tijd om te laten zien welk niveau het beste bij jou past. In principe kun je in leerjaar 1 of 2 niet doubleren. Aan het einde van het tweede leerjaar maken we definitief de keuze op welk niveau je verder gaat. 

THORBECKE: WE DAGEN UIT!

Over een paar jaar verlaat je onze school met een diploma dat bij jou past! Tot die tijd dagen we je uit, geven we je eigen verantwoordelijkheid en helpen we je met het maken van de keuzes waarmee je je talent kunt ontdekken en ontwikkelen. Je leert totdat je het kan! Je leert zelf! Wij begeleiden je daarbij op verschillende manieren. Zo heb je in Thorbecke Junior twee Thorbecke-uren VAK. Jij bepaalt zelf welk vak je dan volgt. Nederlands, wiskunde, studie- of digitale vaardigheden. Daarmee heb je je eigen touwtjes in handen! Wij zien er natuurlijk wel op toe of je je aan de gemaakte afspraken houdt.

DE PLEK VOOR TOPTALENT – EVOT EN LUCIA MARTHAS

Thorbecke is de grootste Topsport Talentschool (Evot - Expertisecentrum VO & Topsport) van Nederland. Dat betekent dat we veel leerlingen op school hebben die door hun sportbond als (top)talent zijn aangewezen. Als topsporter krijg je een speciale studiebegeleider die ervoor zorgt dat het lesrooster past bij de uren waarin je sport. Je haalt het diploma op het niveau dat bij je past, terwijl je optimaal kan blijven presteren op het gebied van sport of dans.

Als je op hoog niveau danst, ben je ook bij ons aan het juiste adres. We zijn een DAMU-school, een vooropleiding voor mbo- en hbo-dans van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

Zit je onder de top, maar sport of dans je wel heel graag? Dan kan je kiezen uit de Highschools Voetbal, Hockey, Turnen, Boksen, Basketbal, Dans en de Sportklas. Deze trainingen en lessen volg je met leerlingen van al onze opleidingsniveaus, onder leiding van gediplomeerde vakmensen.

PRETTIGE LEEROMGEVING

Heel veel leerlingen vinden Thorbecke Prinsenlaan een prettige school. Jaarlijks vragen we onze leerlingen om aan te geven hoe ze over onze school denken. Leerlingen voelen zich heel veilig en daar zijn we trots op. 

Veel leerlingen kiezen onze school voor sport of dans. Dit is overigens niet verplicht. Alle leerlingen met een passend advies zijn welkom op onze school.