INTERNATIONALISERING

Bij al onze vakken zoeken we naar de relatie met de buitenwereld - over landsgrenzen heen. Of dat nu biologie, muziek of sport is. Daarnaast hebben we voor elke moderne vreemde taal een native speaker als docent. Fijn, toch? In de bovenbouw bieden we leerlingen de kans om mee te doen aan taalverrijkingsprogramma’s voor Frans, Duits en Spaans. Door de samenwerking met buitenlandse partnerscholen en het organiseren van internationale projecten, zorgen we ervoor dat onze leerlingen hun kennis en ervaring ook écht kunnen toepassen. En met onze uitwisselingsprogramma’s en reizen maken wij een actieve kennismaking mogelijk met de cultuur en gewoonten van een ander land.

TWEETALIG ONDERWIJS (TTO)

Op havo-, atheneum- en gymnasiumniveau kunnen leerlingen bij ons vanaf de brugklas kiezen voor tweetalig onderwijs. Talenkennis is onmisbaar in een steeds internationalere samenleving. Het TTO heeft twee belangrijke doelen:
Het bevorderen van een goede Engelse én Nederlandse taalvaardigheid en het meegeven van een Europees en internationaal perspectief. Bij TTO krijgen onze leerlingen meer dan de helft van de vakken in het Engels. Daarnaast worden extra activiteiten georganiseerd zoals projectdagen, excursies en voorstellingen die gericht zijn op tweetaligheid. Door deze onderdompeling ontwikkelen de leerlingen een hoog niveau in Engels én leren ze om de taal ook in de praktijk toe te passen.

BREDE KEUZEMOGELIJKHEDEN

Wij vinden het heel belangrijk dat iedere leerling zijn talenten op eigen manier kan ontwikkelen. Daarom hebben we vele verschillende keuzemodules. Naast de verrijkingsprogramma's bij de talen, kunnen de creatieve leerlingen kiezen voor drama, muziek en beeldende kunst tot en met het eindexamen. Voor de sportievelingen is er een voetbalmodule en BSM als examenvak. De techneuten kunnen een pad kiezen met robotica, Natuur, Leven en Technologie (NLT) en wiskunde D in het pakket.

JE THUIS VOELEN

De overstap naar de middelbare school kan spannend zijn. Je komt in een nieuwe klas terecht en daarin wil je je direct prettig voelen. De kennismaking met klasgenoten en mentor is daarom al vóór de zomervakantie.  Zo leer je elkaar, je mentor en de school beter kennen. Na de vakantie hebben we introductiedagen en een brugklaskamp. Zo worden we snel een hechte groep.

LEERLINGENBEGELEIDING

Wij staan bekend om onze uitstekende leerlingenbegeleiding. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en biedt ook de eerste ondersteuning. De mentor ziet de leerlingen wekelijks in het mentoruur en besteedt aandacht aan groepsvorming. Verder helpt de mentor met het voorbereiden van bijvoorbeeld de toetsweek.
Voor leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben, zijn er andere specialisten. Denk aan remedial teachers, leerlingbegeleiders en begeleiders passend onderwijs. Ook bieden we trainingen aan op het gebied van faalangst, sociale vaardigheden en leren leren. Voor de cognitieve ondersteuning zijn er steunlessen in wiskunde, Nederlands en Engels (voor TTO). Ook kunnen leerlingen deelnemen aan de Huiswerkklas en bijles krijgen van bovenbouwleerlingen.