REGULIER VMBO-ONDERWIJS
CSG Selion biedt regulier onderwijs op vmbo-bb, -kb en –tl niveau. Als je een leerachterstand hebt, dan ben je ook van harte welkom bij ons op school. Wij zorgen dan voor de ondersteuning die jij nodig hebt.
FACETGROEPEN
Heb je extra ondersteuning nodig, dan kun je je aanmelden voor onze facetgroepen. In deze groepen bieden we meer rust en structuur. We maken groepen van maximaal 16 leerlingen en zetten onze specialisten gericht in.
Na het tweede jaar stap je over naar één van onze reguliere vmbo-groepen. Hier werken we in leerjaar 1 en 2 al naar toe. Ondersteuning blijven we waar nodig op individueel niveau bieden. Toch blijkt meestal dat leerlingen zo gegroeid zijn, dat de overstap naar leerjaar 3 goed verloopt.
THEORIE ÉN PRAKTIJK IN DE ONDERBOUW
In de eerste twee jaar krijg je theorievakken als Nederlands, Engels en wiskunde. Daarnaast krijg je ook alle profielvakken die wij in de bovenbouw aanbieden. Hierdoor weet jij precies welk profiel in de bovenbouw het beste bij jou past! Gedurende het jaar kijken we goed naar jouw niveau en dagen jou uit waar dit kan.
Wil je als vmbo-tl leerling niet alleen theoretisch, maar ook praktisch aan de slag? Dan ben je bij ons op school op de juiste plek. Binnen ons vmbo-tl volg je naast de gewone theorievakken namelijk ook praktijkvakken zoals zorg en welzijn en technische vakken.
LEER VOOR HET VAK DAT BIJ JOU PAST
Op CSG Selion willen we graag dat je je talenten ontdekt en ontwikkelt. Of je nu handig, ondernemend, creatief of verzorgend bent, wij helpen je het beste uit jezelf te halen. Aan het einde van klas 2 kies je een profiel dat bij jou past.
Als basis- of kaderleerling kun je kiezen uit vier profielen:
- Bouwen, wonen en interieur (BWI)
- Produceren, installeren en energie (PIE)
- Zorg en welzijn (ZW)
- Economie en ondernemen (EO)
Daarnaast kun je kiezen uit bijpassende keuzevakken. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinig bouwen, interieurontwerp, lassen, robotica, ondernemen, webshop, uiterlijke verzorging en bakkerij.
Als tl- leerling kun je kiezen uit:
- Maatschappij: aardrijkskunde en economie
- Technisch: nask1 en nask2
Bij beide profielen volg je het praktische vak Technologie & Toepassing. Daar maak je met de nieuwste technische snufjes zinvolle producten.
ACTIVITEITEN
Naast de lessen organiseren we ook activiteiten rondom thema's, zoals kunst, muziek of theater. In klas 3 en 4 lopen de basis- en kaderleerlingen stage in het werkveld. Ook organiseren we leuke klassenavonden, schoolreizen en sportdagen. In het derde jaar gaan we bijvoorbeeld op kamp en het examenjaar wordt natuurlijk feestelijk afgesloten.
DE BESTE ONDERSTEUNING
Er is één docent die er speciaal voor jou en je klas is: je mentor. Hij of zij volgt je ontwikkelingen en bespreekt deze met jou en je ouders. Als je hulp nodig hebt, kun je terecht bij je mentor, maar ook bij de leerlingencoördinatoren, de meldkamer of eventueel de vertrouwenspersoon. Daarnaast hebben we een ondersteuningsteam met orthopedagogen, ambulant begeleiders, studiebegeleiders en dyslexiespecialisten.
GROEPSPLANNEN
Iedere klas heeft een groepsplan. Hierin leggen we de leerdoelen en de ontwikkelingen vast die jij en je klas doormaken. Dit groepsplan wordt drie keer per jaar besproken en bijgesteld in het driehoeksgesprek, dat betekent: leerling-ouders-mentor. Zo werken we samen naar jouw diploma toe!