• Je bent nog niet helemaal klaar voor de grote stap naar de middelbare school en je hebt gewoon meer tijd nodig, of
  • Je weet best veel, maar je vindt het eng om voor de klas daar iets over te vertellen, of
  • Je bent klaar voor een nieuwe school, maar je hebt een vervelende periode achter de rug, waardoor je niet goed hebt kunnen leren, of
  • Je hebt eigenlijk een extra jaartje spelling of rekenen nodig om op je eigen niveau terecht te komen, of
  • Je bent slim, maar hebt moeite met executieve functies en/of vaardigheden.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de stap van groep 8 naar de middelbare school voor jou te vroeg komt.  Het Brugjaar Jan Ligthart is een jaar tussen groep 8 en klas 1. Maar je zit wel op een middelbare school.

In het brugjaar werk je op je eigen niveau en in je eigen tempo. Je krijgt veel persoonlijke aandacht om te groeien. Je maakt kennis met onze vakdocenten tijdens de lessen Engels en wiskunde en je krijgt ook een vaste leerkracht. Zij werken met jou aan rekenen, taal en spelling. Bij ons wissel je niet telkens van klaslokaal bij iedere les, we blijven in dezelfde klas.

Tijdens het brugjaar krijg je zelfvertrouwen door het volgen van steunlessen. Leer bijvoorbeeld presenteren, je concentratie te vergroten of hoe jij het beste je agenda in kan vullen.

Dit schooljaar is er naast het bestaande concept een HB-klas gestart. Hiervoor werken we samen met het Christelijk Gymnasium Utrecht. In deze klas werken we aan de executieve functies en alle andere aandachtspunten van het Brugjaar. Daarnaast bieden we een verrijking- en verdiepingsprogramma.

We helpen je als dat nodig is en geven je eigen verantwoordelijkheid als je daaraan toe bent. Je zult je vast snel thuis voelen bij ons. We luisteren naar je en fouten maken mag. Lekker gevoel toch? Aan het eind van het brugjaar Jan Ligthart van PCOU Willibrord ben je helemaal klaar voor de brugklas op de middelbare school van jouw keuze.