Een breed aanbod

Bij GSG de mavo begrijpen we dat het best lastig is om al meteen te kiezen welke vakken je leuk vindt. Daarom krijg je in het eerste én tweede jaar een breed aanbod aan vakken. We richten ons hierbij op ondernemen, lifestyle en sport. De eerste periode van het jaar gaat vooral over kennismaken met onze school en de leermethode. We hebben dan minder toetsen en schoolwerk en de brugklasmentoren helpen je om steeds zelfstandiger te worden. Naarmate het jaar vordert, dagen we je steeds meer uit om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen ontwikkeling. Naast de standaard vakken, krijg je ook Skills lessen. Tijdens deze lessen leer je vaardigheden die je later nodig hebt om opdrachten goed uit te voeren. Denk hierbij aan online vaardigheden, presenteren, communiceren en organiseren. Voor de sportieve leerlingen is er een sportklas, waarbij je extra sportlessen volgt.

Kleinschalige school

Doordat GSG de mavo een kleinschalige school is, is er veel ruimte om samen na te denken over jouw leerproces. Iedere leerling krijgt voldoende persoonlijke aandacht om te ontwikkelen en groeien. We kijken voortdurend naar wat de leerlingen nodig hebben en coachen ze hierbij, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. De leraren van GSG de mavo zijn er altijd om je te helpen en begeleiden tijdens het maken van deze keuzes. We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich welkom voelt op onze school en dat er een fijne sfeer heerst. Leerlingen die zich goed op hun gemak voelen, leren namelijk veel beter.

Werken in domeinen

Om een fijne en veilige sfeer te creëren, werken in een omgeving waar je jezelf kunt zijn: het domein. Dit domein bestaat uit een instructielokaal en een groot open domein met verschillende werkplekken. Zo kan je ervoor kiezen om alleen te werken of juist in een groepje van twee of vier leerlingen. Dit zal per opdracht verschillen. Elk leerjaar heeft een eigen domein, waardoor jij je snel thuis zult voelen op onze school. In de domeinen nemen we de tijd om te ontdekken welke vakken bij jou passen, welke manier van leren voor jou werkt en waar jouw talenten liggen. Zo werken we samen aan jouw toekomst!

Studiekeuze uitstellen

GSG de mavo maakt deel uit van GSG Leo Vroman, waarop we de zogenaamde dakpanklassen aanbieden. Deze klassen geven leerlingen de mogelijkheid om op hun eigen tempo te leren, met de optie om door te stromen naar een hoger niveau wanneer zij daar klaar voor zijn. Vanaf 2025 verandert dit, en kunnen mavoleerlingen direct starten in het eerste jaar op GSG de mavo. Dit biedt een duidelijke start en een fijne basis voor jouw toekomstdromen. Na het behalen van je mavodiploma kun je alle kanten op en ligt de wereld aan je voeten. Kies jij ervoor om naar de havo te gaan, of start je een opleiding op het MBO? Met een mavodiploma ben je toelaatbaar bij een MBO opleiding niveau 4.