DAKPANBRUGKLAS
Je kunt starten in twee verschillende dakpanbrugklassen:
- Brugklas mavo/ kader
- Brugklas havo/ mavo
In een dakpanbrugklas stel je je leerroute nog een jaartje uit *. Je krijgt les op het hoogste niveau. Hierdoor kun je groeien in je vaardigheden en haal je het beste uit jezelf! Aan het einde van het eerste schooljaar maak je samen met je coach en jouw ouders een keuze welke leerroute het beste bij jou past.
* voor mavo / kader tot 2 jaar
Klein maar fijn
Het Elde College in Sint-Michielsgestel is een kleine school met ruim 250 leerlingen waar iedereen elkaar kent. Omdat je een rooster van maximaal vijf lesuren per dag hebt, kan de docent meer aandacht aan het vak geven. Een lesuur duurt bij ons 75 minuten. Je hebt maximaal 5 vakken per dag. Dat is wel zo overzichtelijk! Omdat je minder vaak van les wisselt, is het rustiger in de school en kun jij je beter concentreren.
Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen jou en weten wat je nodig hebt. Wij vinden het belangrijk dat je je eigen talenten leert ontdekken en dat je met plezier kunt leren. Niet alleen jouw cijfers en resultaten tellen mee, maar ook wie je bent en je persoonlijke ontwikkelingen vinden we belangrijk. Naast kennis, ontwikkel je ook skills zoals samenwerken, communiceren, verbanden leggen, plannen en organiseren. Dat zijn vaardigheden waar je wat aan hebt!
Vertrouwde begeleiding
Al voor de zomervakantie maak je kennis met je coach en je nieuwe klasgenoten. Zo heb je iedereen al een keer gezien voordat je echt start in de brugklas. Je coach is jouw belangrijkste begeleider. Hij of zij helpt je mee op weg: bij het wennen op school, het leren studeren en het plannen van je schoolwerk. De coach staat het hele schooljaar voor je klaar als je hulp nodig hebt. Niet alleen voor schoolse aangelegenheden, maar ook als er thuis bijvoorbeeld iets speelt. Je krijgt inzicht in je eigen kennen en kunnen en leert keuzes maken.
Elde uur
Het schooljaar verdelen we in vier periodes van tien weken. In zo’n periode concentreer je je op een aantal vakken. Je hebt daarvoor ruim de tijd om de lesstof eigen te maken. Twee keer per week heb je een Elde uur. Je kiest samen met je coach voor de Elde-uren die bij jou passen. Soms zijn dat lesondersteunende uren, soms extra begeleiding. Ook kun je het Elde uur anders invullen, bijvoorbeeld: met sport, een creatieve activiteit, verkeerslessen of het leren van studievaardigheden. Zo kun je ontdekken waar jouw talenten liggen!
Sportieve school
Ben je sportief en houd van je van een uitdaging? Dan kom je op het Elde Gestel zeker aan je trekken. Bij ons kun je lichamelijke opvoeding als examenvak kiezen in leerjaar 3 van de Theoretische en Gemengde leerweg. Dat houdt in dat je examen kunt doen in LO! Bewegen is niet alleen leuk, maar ook gezond. Je kunt er ook echt iets mee doen. Bijvoorbeeld als je gaat werken in de gezondheidszorg, of bij de politie of in het leger. Hoe gaaf is dat!
Toekomstgericht leren
Loopbaanoriëntatie is een belangrijk onderwerp op onze school. Tijdens je opleiding werk je aan een portfolio waarin we de ontdekkingsreis naar je vervolgopleiding vastleggen. Op het vmbo doen we dat in het vak Talent@work. Zo kun je zelf ontdekken waar je goed in bent en welke vaardigheden je nog kunt ontwikkelen. Aan het eind van je middelbare schooltijd helpt jou dit om een juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding.